Ihmisrakas Massi nautti kahvilan avajaisvieraista

Punaturkkinen Simo vetelee tyynen rauhallisesti päiväuniaan kiipeilytelineen ylimmäisessä kopassa samalla, kun ympärillä käy melkoinen säpinä ja hyrinä.

Ollaan Kissakahvila Cattilan avajaisissa Lahdessa. Ulko-ovi käy tasaiseen tahtiin ja seuraavat kahvilavieraat odottelevat tuulikaapissa vuoroaan, kun edelliset asiakkaat vielä hyvästelevät kahvilan kissoja lähtiessään.

Yksi kissoista, mustavalkoinen Massi, nauttii tilanteesta erityisen paljon ja ottaakin viikonlopun vierailta kaikki saatavilla olevat rapsutukset.

Osa kissoista käy pyörähtämässä kahvilavieraiden joukossa, mutta vetäytyy välillä omaan rauhaansa verhon taakse. Sinne ei ole kenelläkään kaksijalkaisella asiaa.

Hullut kissanaiset

Sandy Lahti ja Katri Salmi istuivat kolmisen vuotta sitten Purnauskis-kissakahvilassa Tampereella. 

– Ihan vitsillä heitettiin, että perustetaanpas Lahteen kissakahvila. Sandy teki silloin opinnoissaan liiketalouden perustutkinnon opintoja, joissa piti esitellä liikeidea ja tehdä siihen kaikki laskelmat. Hän perusti kaikki opintonsa liikeidean viilaamiseen sekä budjettien laskemiseen. Kaikki oli siis valmiina jo keväällä 2020, mutta sitten tuli korona, kertoo Katri Salmi Cattilan synnystä.

Liikeidea oli jäissä aina viime kevääseen asti, jolloin Sandy ja Katri perustivat yrityksen Hullu Kissanainen Oy.

Cattilan liikeidea ei ole aivan tuulesta temmattu, sillä ystävykset ovat tutustuneet vuosien varrella kissakahviloihin ympäri maailmaa, kuten Lontoossa, Amsterdamissa sekä jenkeissä.

Lahteen avattu viihtyisä Cattila henkii mummolatyylistä tunnelmaa räsymattoineen ja eri paria olevine tuolineen ja sohvineen.

– Tämä tila toimii loistavasti, sillä ennen meitä tässä oli ravintola. Keittiötilat ovat nykyisin Sandyn valtakuntaa ja minä hoidan talousasiat, Katri kertoo.

Lue lisää Kissafanin numerosta 6/2022!

kahvila

Kissakahvilan Lahteen perustaneet Katri Salmi ja Sandy Lahti sylissään kahvilan asukkaat PaQ ja Massi.