Ellen Jokikunnas ja Vokko
- Bengalit ovat kovia höpöttämään ja aivan erilaisia kuin tavalliset kissat, sanoo juontajana ja radiotoimittajana tutuksi tullut Ellen Jokikunnas.

Ellen Jokikunnaksella sydämessään paikka eläimille

Leopardikuvioinen Vokko herätti Ellen Jokikunnaksen haastatteluaamuna karjuen miltei kurkku suorana, kun sillä oli niin paljon asiaa yön jäljiltä.

– Bengalit ovat todella kovia puhumaan. Niiden ääniskaalaan kuuluu maukumisen, kiljahdusten, murinoiden, leijonakarjahduksien lisäksi pikkukoiran haukkumista muistuttava ääni. Näin parin vuoden jälkeenkin sen äänestä löytää vielä ihan uusia sfäärejä, kun se alkaa höpöttelemään, Ellen ihmettelee.

Bengalinrotuinen Vokko kuuluu Ellenin eläinlaumaan, jossa tepastelevat lisäksi 8-vuotias maatiaiskissa Pippa, tanskandoggi Reino sekä kolme kanaa ja kukko.

– Meillä olisi paljon enemmänkin eläimiä, jos se olisi vain käytännössä mahdollista. Pihalla olisi kiva olla muutama alpakka, aasi ja vaikka lampaita. Minun on kuitenkin pakko rajoittaa itse itseäni, koska käyn töissä ja haluan välillä mökkeilläkin, Ellen nauraa.

Lue lisää Kissafanin numerosta 3/2021!