Harrastuksena koukuttava postcrossing

Hämeenlinnassa asuva Tarja Seppänen on piinkova kissafani. Hän kerää kissa-aiheisia postikortteja postcrossingin kautta.

– Liityin postcrossingiin mukaan runsaat kolme vuotta sitten, kun tutustuin harrastukseen ystäväni kautta. Samalla liityin myös Suomen postcrossingyhdistyksen jäseneksi, kertoo Seppänen.

– Yhdistys järjestää kaikenlaista kivaa toimintaa jäsenilleen. Parhaimpia ovat tapaamiset eli miitit, kilpailut, arpajaiset ja miittimatkat. Viime vuonna matkustimme muun muassa Ahvenanmaalle, Visbyyn ja Tallinnaan.

– Myös kissat voivat tehdä omia profiilejaan postcrossingin rinkiin, tietenkin palvelijansa avustuksella. Esimerkiksi Uudessa-Seelannissa Gordon-kissalla oli oma profiili. Hän on nyt jo siirtynyt Sateenkaarisillan tuolle puolelle, mutta ehti elämänsä aikana saamaan ja lähettämään yli 12 000 korttia, tietää Seppänen.

Uniikit parhaita

Seppänen kerää kissakortteja, koska sanoo kerta kaikkiaan rakastavansa kissoja.

– Kissakortteja on saatavilla kaikkialla ja valikoimat ovat valtavat. Kissat ovat täydellinen kohde postikorteille monen muun asian lisäksi.

– Kissakorttien kerääminen tuntuu olevan melko suosittua. Todella monen postcrossing-harrastajan profiilissa on yhtenä toivekohteena kissakortit sekä Suomessa että maailmalla. Koko ajan löytyy uusia upeita taiteilijoita!

Varsinkin kuvitetut kissakortit ovat eri maissa niin erilaisia.

– Jotkut mainitsevat jopa niiden taiteilijoiden nimet, joiden tekemiä kortteja toivovat saavansa, tarkentaa Seppänen.

– Usein kuvitetut kissakortit ovat niin taidokkaita tai hauskoja, että ne nostavat hymyn vastaanottajansa huulille. Facebookissa olevassa Postcrossing-ryhmässä on joskus rinkejä, joissa lähetetään toinen toisilleen esimerkiksi vain kuvitettuja kissakortteja. Jokainen saa yhtä monta korttia kuin lähettää.

– Olen saanut kissakortteja yli 5 000 kappaletta. Tässä luvussa on kylläkin mukana myös itse ostamani kortit omiin kokoelmiini.

Parhaat kissakortit ovat Seppäsen mukaan niitä, jotka on tehty erikseen miitteihin, ne kortit ovat todella uniikkeja!

– Persoonalliset kuvitetut kortit ovat mieluisimpia. Ja tietysti valokuvakortit pennuista ovat aina hellyyttäviä, listaa Seppänen.

Lue lisää Kissafanin numerosta 3/2023!

KF2

Maailmalta saapuneita postcrossingin kissa-aiheisia miitti- eli Meetup-kortteja.