Fenrir ja omistajansa, lääkäri William Powers. Fenrir on suuri ja villi ulkonäöltään, mutta luonteeltaan se on hyvin kiltti ja helposti käsiteltävä. Kuva: William Powers

Fenrir toimii lääkärin vastaanotolla

Amerikkalainen William Powers on perhelääkäri, joka työskentelee omalla yksityisklinikallaan. Hän on erikoistunut HIV:n hoitoon. Maailmanlaajuisesti Powers kuitenkin tunnetaan Guinnessin maailmanennätyksiin yltäneistä kissoistaan. 4-vuotias kollikissa Fenrir pitää hallussaan tämän hetken ennätystä maailman korkeimpana kissana. Sen säkäkorkeus on huimat 47,83 senttimetriä.

Fenrir on rodultaan savannah. Rotu on Suomessa lähes tuntematon, mutta Yhdysvalloissa hyvin suosittu. Savannah-rotu on alunperin luotu risteyttämällä kissan kanssaservaali-kissaeläintä. Servaali  on hieman kissaa isompi, joten savannahit yleensäkin kasvavat muita kissarotuja suuremmiksi. Fenrir on silti poikkeuksellisen iso jopa savannahien keskuudessa! Kansainvälinen kissaliitto TICA hyväksyi savannahin viralliseksi kissaroduksi vuonna 2001.

William Powersilla on ollut useita kissoja. Edelliset kissansa hän menetti traagisesti tulipalossa. Fenrir on ollut hänellä siitä lähtien kun se oli 12 viikkoa vanha.

Vielä silloin Powers ei voinut aavistaa millainen ennätyskissa Fenriristä kasvaa. Fenririn koko usein hämmentää ihmiset jotka näkevät sen ensimmäistä kertaa, ja sen on luultu olevan esimerkiksi oselotti tai jopa pieni leopardi tai puuma.

– Halusin savannahin, sillä minulla oli samanrotuinen kissa aiemminkin. Tiesin, että savannah voisi kasvaa korkeaksi, mutta mitään takeita siitä ei ollut. Savannahit saavuttavat täyden kokonsa noin 3-4 vuoden iässä, William Powers kertoo.

Terapiakissa

Fenrir toimii lääkärin vastaanotolla eräänlaisena terapiakissana.

Sen tärkein tehtävä on hermostuneiden potilaiden rauhoittaminen. Fenrir saa hiippailla päivittäin vapaana klinikan käytävillä, ja usein jo sen pelkkä läsnäolo rauhoittaa ihmisiä.

– Potilaat todella nauttivat siitä kun Fenrir on vastaanotolla. Joskus ihmiset pelkäävät sitä aluksi, sillä Fenrir on yksinkertaisesti niin valtava kooltaan, että voi vaikuttaa uhkaavalta. Mutta Fenrir on erittäin lempeä kissa. Se ei ole koskaan raapinut tai purrut ketään koko elämänsä aikana.

Powers kertoo käyttäneensä paljon aikaa Fenririn kouluttamiseen pentuna, jotta se voisi toimia terapiakissana ja suhtautua ihmisiin myönteisesti.

– Nyt Fenrir juoksee iloisesti suoraan kenen tahansa ventovieraan luokse!

Lue lisää Kissafanin numerosta 3/2024!