Kiipeilypuut kuuluvat kissakoteihin

Meidän mielestämme kissan kiipeily- ja raapimispuukin voi olla muotoilua ja designia. Huonekalunomainem kissan lempipaikka, joka kestää katseita ja aikaa, kiteyttää Satu Suhonen Kissan Ilo Oy:stä. 

Suomen lisäksi Kissan Ilo Oy:n Kissapuut sekä hyllyt ja tikkaat ovat matkanneet 15 eri maahan, kaukaisimpana Australiaan ja Kanadaan. Kaikilla tuotteilla on Design from Finland -merkki. 

– Kissat kiipeävät mielellään ylös niin korkealle kuin pääsevät. Tästä syystä kiipeilypuun tulee mielellään yltää katonrajaan asti, mutta sen ei tarvitse viedä paljon lattiapinta-alaa.

Toiset kissat kiipeävät mielellään jopa tankoa pitkin, eikä tangon tarvitse olla paksu, jotta kissa siitä innostuu. 

– Toiset kissat taas hyppivät tasoilta toiselle. Osa kissoista venyttelee itseään mieluusti tankoa pitkin ja hoitaa köyteen kynsiään ja jopa hampaitaan, listaa Suhonen.

– Ehdoton edellytys on, että tanko on tukeva. Metallinen tanko kestää oikein asennettuna katon ja lattian väliin kestää vaikka useamman kissan tankotanssin. 

– Lisäksi köyden tulee kestää kissojen otteet ja olla vaihdettavissa, kuten laadukkaan nojatuolinkin voi verhoilla uudestaan. 

Paras paikka kiipeilypuulle on ikkunan edessä tai lasitetulla parvekkeella kevät-kesäaikaan. 

– Kissapuulle sopiva paikka on myös olohuoneessa ja ylipäätään siellä, missä ihmisetkin viettävät aikaansa. Kissa haluaa olla mukana kodin menossa, jolloin puu on mainio tarkkailupaikka sekä ulko- että sisäelämään, kertoo Suhonen.

Lue lisää Kissafanin numerosta 6/22!

KISSANILO

Kiipeilypuiden kokoonpanoja voi räätälöidä. Kuva: Kissa Ilo Oy/Arto