Kova kysyntä ei kasvattanut rotukissojen määrää

Rotukissojen määrä pysyi vuonna 2022 lähes samana kuin vuotta aiemmin.

Suomen Kissaliittoon rekisteröitiin viime vuoden aikana 4124 rotukissaa, mikä on parikymmentä kissaa vähemmän kuin edellisenä vuonna. Näyttävät ja tuuheaturkkiset rodut olivat suosituimpia.

Rotukissojen kysyntä on ollut vilkasta koronavuosien aikana. Lisääntynyt kysyntä ei kuitenkaan ole näkynyt Suomen Kissaliiton tilastoissa, sillä rotukissojen tarjonta on pysynyt vakaana myös poikkeuksellisina aikoina.

Vuonna 2022 rotukissojen määrä (4124) laski muutamalla kymmenellä edellisestä vuodesta (4166). Vuosittaiset rekisteröintiluvut sisältävät sekä syntyneet pennut että tuontikissat.

Näyttävät tuuheaturkit

Viiden suurimman kissarodun järjestys pysyi muuttumattomana edelliseen vuoteen verrattuna.

Kärkipaikan piti edelleen ragdoll (632) ylivoimaisesti suosituimpana rotukissana, sitä seurasivat maine coon (489), pyhä birma (330), siperiankissa (205) ja cornish rex (199).

Suosituimpia rotukissoja ovat näyttävät ja tuuheaturkkiset puolipitkäkarvaiset kissat.

– Ne veivät neljä ensimmäistä sijaa. Jo kauan kärjessä ollut ragdoll ja kolmannella sijalla oleva pyhä birma tunnetaan sinisistä silmistään. Rotukissoista suurin, maine coon, ja muhkeaturkkinen siperiankissa kuuluvat molemmat näyttäviin metsäkissarotuihin. Viiden kärjen ainoa lyhytkarvainen kissa on kiharaturkkinen ja elegantti cornish rex, Kissaliitosta kerrotaan.

Kymmenen suosituimman rodun joukkoon nousivat vilkas siamilainen ja eloisa kiharakarvainen devon rex.

Lue lisää Kissafanin numerosta 2/2023!

3 ragdoll

Ragdoll on ylivoimaisesti suosituin rotu. Kuva: Tessa.lv