Suomalaiset kissat valloittavat maailmalla

Idea sosiaalisen median näkyvyyteen tuli vaimoltani, kun Nala oli kolmen kuukauden ikäisenä muuttamassa kotiimme. Tuo tapahtui talvella 2020, kertoo Nalan ja sen sisarusten PR-ihminen Kimmo Autio.

– Tyttäremme oli myös ideoinut kissojen sosiaalisen median näkyvyyttä. Toteutus kuitenkin ajautui lähinnä minun tehtäväkseni.

Nalalla ja sisaruksilla Numalla sekä Nerolla on Facebookissa ja Instagramissa FelineFinns-niminen tili.

– Aloitimme FelineFinssin juuri ennen koronan leviämistä. On tuntunut siltä, että kissat ovat tuoneet monille lohtua taudin ja sodan aiheuttamiin synkkiin hetkiin. Jotkut seuraajat ovat sanoneetkin, että nämä ovat varsinaisia terapiakissoja.

FelineFinnsissä ei ole Aution mukaan pelkästään perinteisiä kissakuvia, vaan siellä käsitellään kissojen kautta kaikenlaisia asioita. Aiheina voivat olla vaikkapa luonto, yhteiskunta ja jopa erilaiset kriisit.

Tällä hetkellä kissoilla on Facebookissa noin 15 000 seuraajaa ja Instagramissa noin 7500 fania. Brasiliassa on eniten seuraajia, peräti 16 prosenttia, USA on toisena seitsemällä prosentillaan ja Suomi hieman perässä myös seitsemällä prosentillaan.

Isoja, lempeitä ja koiramaisia

Meillä on ollut kissoja jo 80-luvulta lähtien. Vaikka lapsuuden kodissani oli koiria, valloittivat kissat minut aikuisiällä, sanoo Autio.

Tällä hetkellä Aution kotona temmeltää kolme maine coonia. Hemingway’s Maine Coon Cats Raziya eli tuttavallisemmin Nala on 3-vuotias naaras. Goldenstream’s Maine Coons King of the Hill eli kotoisammin Nero on kymmenen kuukauden ikäinen uros ja Cherry’s Cattery Daya eli tunnetummalta nimeltään Numa on 9-vuotias uros.

– Hankimme Nalan, koska meillä oli silloin Numan lisäksi toinen uroskissa ja toivoimme naaraan hieman tasapainottavan sitä menoa. Myös Nalan väritys teki meihin vaikutuksen, kertoo Autio.

– Neron kohdalla haimme harmaan sävyistä pentua, ja sen rohkeus, sosiaalisuus sekä ihmisläheisyys hurmasivat meidät. Numan koko oli meistä vaikuttava, sillä se painoi jo luovutusikäisenä peräti 4,2 kiloa.

– Numan kohdalla kävi myös niin, että se pentu, jota menimme varsinaisesti katsomaan ei tullut esiin sohvan alta. Sen sijaan Numa käveli reippaasti eteemme ilmoittaen tavallaan, että haluaa muuttaa meille.

Coonit ovat Aution mukaan valloittavia ja lempeitä persoonallisuuksia, jokainen on kuitenkin ihan oma erityinen persoonansa.

– Cooneja sanotaan joskus hieman koiramaisiksi, meilläkin Nero kulkee jatkuvasti perässä. Coonit osaavat myös tarvittaessa manipuloida ja jopa höynäyttää meitä ihmisiä, nauraa Autio.

Lue lisää Kissafanin numerosta 5/2023!

Nala rakastaa kiipeilemistä ja hyppimistä, ilmapomput ovatkin vauhdikkaita. Kuva: Aution kotialbumi