Tarina kreikkalaisen katukissan kohtalosta

Siirrytään aluksi ajassa taaksepäin, alkukesään vuonna 2017 Kreetan saarelle, jossa Eevi ja Juuso Rajala olivat viettämässä häämatkaansa.

– Olimme eräänä iltana kävelemässä hotellialueella, kun eläinrakkaana huomasin kissaemon viiden pentunsa kanssa. Ne näyttivät sen verran onnettomilta, että nappasin ravintolasta lihaa, jonka pesin isoimmista mausteista vesikraanan alla ja vein lihan sekä vettä kissaperheelle. Kaikki näytti siinä vaiheessa ihan hyvältä, aloittaa Eevi kertomuksensa.

Seuraavana aamuna pentueessa oli yksi pentu lisää.

– Pentu oli tosi pahan näköinen. Sen silmät olivat tulehtuneet ja veriset sekä laskeutuneet melkein poskille. Nappasin aamupalalta taas pentueelle syömistä ja aloin selvittää, miten saisin heikkokuntoiselle pennulle apua.

Unohdettujen auttajat

Eevi ja Juuso toki ymmärsivät, ettei kaikkia kadulta löytyneitä kissoja voi auttaa, mutta eläinrakkaina ihmisinä he eivät voineet jättää noin neljän viikon ikäistä pentua oman onnensa nojaan.

– Meillä on ollut ja on edelleenkin paljon eri tilanteista pelastettua rescuekoiria ja -kissoja, sillä haluamme omalta osaltamme auttaa hädässä olevia eläimiä.

Eeviä harmitti, etteivät he voineet ottaa pentua huoneeseensakaan, kun sillä oli niin paljon kaikkia vaivoja, eikä heillä ollut mitään keinoa auttaa sitä.

Hotellin henkilökunta yritti myös estää nuorta paria ruokkimasta kissaperhettä. Eevi piti kuitenkin heille pitkän ja perusteellisen luennon siitä, että menestyvän ja ison hotelliketjun tulisi omalta osaltaan tehdä jotain katukissojen hyväksi.

– Puhun pitkään ja hartaasti aina huonossa asemassa olevien eläinten puolesta, missä vain pystyn ja kuuntelijoita riittää, Eevi myöntää.

Lue lisää Kissafanin numerosta 1/2024!

KF3

Eevi kääri sairaan kissanpennun tuoreen aviomiehensä paitaan. – Pentu vain vaikeroi ja tunsin, kuinka huonosti se hengitti.